ÕL EKSPERIMENT | Kas eestlased ja lätlased tunnevad oma riigipea ära? „See on meie Egils. Või oodake... see on ju ikkagi Eesti president – nad on nagu kaksikud!“

Geidi Raud | Video: Aldo Luud, Tatjana Iljina, 26. veebruar 2022

Kui Läti president Egils Levits (66) mullu novembris koos Alar Karisega (63) mööda Lõuna-Eestit ringi kimas, klõpsati neist Otepää pühakoja ees saatuslik foto, mis pani interneti kihama – kumb on kumb? Mõned kommentaatorid leidsid, et tegemist on lausa vandenõuga – naaberriikide presidendid on kloonid! Õhtuleht käis kaksiklinnades Valgas ja Valkas, uurimaks, kas lätlased ja eestlased tunnevad fotolt oma riigipea ära.

Vabariigi aastapäevani on jäänud napp nädal, kui vuran mööda lume- ja jääseguga kaetud eluohtlikku Lõuna-Eesti kõrvalmaanteed Läti suunas, presidentide pilt aupaklikult kile sisse pakendatud ja kõrvalistmel minuga kaasa sõitmas. Erinevalt juba aastakümneid piirilinnas redutanud lemmikajakirjanikust Ragnar Kondist mina lõunanaabrite keelt ei kõnele. Tean vaid, et jäätis on saldējums ja kunagi tekitas hämara mõttemaailmaga eestlastes naerukilkeid lätlaste poodides müüdav kohuke, millel nimeks Percepanek.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?