SISSESOOLATUD PAANIKA: millal poeriiulitelt kadunud sool tagasi tuleb? Rahvas kurdab: „Ämm lubas Soomest soola tuua“ ja „Ei teagi, kas nutta või naerda!“

Manona Paris, 14. märts 2022

Sool on muutunud taas sõjasümboliks – Eesti toidupoodide riiulitel laiutavad soolariiulitel kas tühjus või tulikallid maitsesoolad. „Ämm tuleb Soomest nädalavahetusel, lubas tuua,“ rõõmustab üks tarbija – ja ta pole sugugi ainus, kes on soola välismaalt tellinud. Suuremate kauplusekettide esindajad nendivad, et soolapuuduse taga on ootamatu tarneauk seoses Vene ja Valgevene päritolu kauba eemaldamisega ja inimeste ostupaanika. Nüüd aga tuleks maha rahuneda – uuest nädalast on sool kenasti taas olemas.

Kui 47aastane Mari tuli pikemalt reisilt koju, tabas teda kaks halba üllatust: soolavakk oli tühi ja kõik kolm ümbruskonna poodi ei saanud teda selles osas aidata. Alles olid küll peened maitsesoolad, kuid Mari sõnul nendega lastele makarone või kartuleid ei keeda. „Viimaks ikkagi murdusin ja ostsin Himaalaja soola paki, millest sündis kohe paks pahandus – noorem poiss tõmbas nina viltu, miks tema makaronid keevad roosas vees.“ Õnneks pärast kurnamist see toon hajus.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?