Avavahetuse järel esiviisikus olnud Eesti jõudis finišisse viimasena, võitis taas Norra

Mihkel Talivee, 14. jaanuar 2023

Saksamaal Ruhpoldingus toimuval laskesuusatamise MK-etapil võitis meeste 4 x 7,5 km teatesõidu Norra. Eesti nelik koosseisus Rene Zahkna, Kristo Siimer, Robert Heldna ja Raido Ränkel sai lõpuks 19. koha.

Veel avavahetuse järel oli meie teatekoondis kõrges mängus. Zahkna alustas sõitu suurepäraselt, pärast teist lasketiiru oli ta teisel kohal, vahetuse andis üle viiendana, kaotust liidrile 14,6 sekundit. Kui puhta sõiduaja poolest oli eestlane 11., siis lasketiirudes, kus kulus kokku üks varupadrun, oli temast avavahetuses nobedam vaid prantslane Eric Perrot.

Eesti teist vahetust sõitnud Siimer kasutas esimeses tiirus ära kõik kolm varupadrunit, teise tiiru järel tuli minna ka trahviringile. Teate andis ta üle 20. positisoonil ehk langes 15 koha võrra. Kaotust liidrile oli kogunenud 2.09,8. Heldna sai küll lasketiirudes hakkama ühe varupadruniga, ent sõiduaja poolest oli ta 19. ega suutnud kellestki mööduda. 20. kohal, liidrist 3.35,1 hiljem rajale läinud Ränkel käis kokku kolmel trahviringil ning ületas finišijoone 19ndana (+6.32,9), seejuures õnnestus napilt vältida liidritelt ringiga kaotamist. Finišisse jõudnutest oligi Eesti viimane, Moldova ja Kasahstani nelikud jäid Norrale alla ringiga.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?