„TERE, OLE MU UUS SÕBER!“ Kui lihtne on äpist uusi tuttavaid leida?

Inkari Lindve, 13. september 2023

Lasteaialapsel võib olla ülimalt lihtne uusi sõpru leida, aga täiskasvanuna see enam nõnda hõlpsalt ei suju. Kui kohtinguäpist leiab hea õnne korral endale kallima, siis kust leida inimene, kellega ilma romantilise tagamõtteta lihtsalt sõbralikult kokku saada, näiteks et pargis jalutada? Õhtulehe ajakirjanik katsetas, kas abi võib saada ka sõprade leidmiseks loodud äpist.

Sõprade leidmiseks laadin telefoni Bumble'i äpi. Seal enda profiili täites lisan endast kaks hiljutist fotot, avaldan sünniaja, märgin hobisid ja hariduse. Midagi varjata ka ei kavatse.

Äpis on kolm funktsiooni: tavapärane kohtinguäpp, BFF ehk best friends forever (inglise k – parimad sõbrad igaveseks) ja ka ärisuhete loomise variant. Võib kasutada kõiki, mina valisin ainult sõbraäpi versiooni. Esimese hooga arvan, et olen midagi valesti teinud: äpis näitab null sobivat sõpra. Seejärel kahtlustan, et probleemiks on vanus. Nimelt olen märkinud soovitavate uute tuttavate vanuseks pluss-miinus mõned aastad minu enda east, mis on 51 eluaastat. Kui aga laiendasin otsitavate vanusevahemikku alla 30. eluaasta, tekkis juba väike valik.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?