PEAMINISTER RIKKUS SEADUST: abikaasale laenatud 350 000 eurot pidanuks sees olema juba mulluses huvide deklaratsioonis. Tühjagi! Kallas: „See oli inimlik eksitus.“

Priit Pärnapuu, 14. september 2023

Peaminister Kaja Kallas rikkus korruptsioonivastast seadust, kui esitas mullu oma huvide deklaratsiooni. Nimelt oli seal maha vaikitud abikaasa ettevõttele Novaria Consults antud 350 000eurone laen.

Peaminister Kaja Kallase idavedude skandaalil täitus juba kolmas nädal. Uusi detaile on järjepidevalt peale tulnud, kuid kõik on seni keerelnud moraali ümber. Seekord lisandub supi sisse kraad kangemat kraami: peaminister rikkus korruptsioonivastast seadust.

Nimelt korruptsioonivastase seaduse § 14 lg 1 p 4 järgi tuleb kõrgematel ametnikel ja poliitikutel huvide deklaratsioonis kajastada deklareerimise päeva seisuga varalised nõuded, mille suurus on vähemalt neljakordne kuu töötasu alammäär ehk 2022. aastal tähendas see 2616 eurot. Erandiks on nõuded krediidiasutuste vastu ehk inimkeelde tõlgituna: oma pangakontodele kogunenud summasid kajastama ei pea.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?