SEGANE SAAGA: perekond põgenes kodust päev enne, kui sealt leiti 10aastase tütre surnukeha

Greete Kõrvits, 14. september 2023

Ühel augustihommikul sisenes politsei Londoni külje all asuvas väikeses külas ühte elumajja ning leidis sealt 10 aasta vanuse Sara Sharifi vägivalla tundemärkidega surnukeha. Muidu oli maja täiesti inimtühi, lapse suur pere oli päev varem Inglismaalt lahkunud. Algas rahvusvaheline tagaotsimine leidmaks Sara õed-vennad ning täiskasvanud, kes võivad olla lapse surma eest vastutavad.

Räägime sellest, kuidas sündmused arenesid. 9. augustil lendavad Sara viis õde-venda, 41aastane isa Urfan Sharif, 29aastane kasuema Beinash Batool ja 28aastane onu Faisal Malik ootamatult Pakistani. Loetud tunnid hiljem, kui lennuk on maandunud ja kätte jõudnud 10. august, helistab Urfan Sharif Islamabadist Briti hädaabinumbrile. Sara surma täpsed asjaolud ja põhjus pole tänaseni teada, kuid politsei tuvastab, et tegemist on mõrvajuhtumiga. Vigastused lapse kehal ei näe välja, nagu võinuks temaga mõni õnnetus juhtuda, pealegi on need tekkinud pikema aja vältel.

Sara onu Faisal väidab mõni päev hiljem Pakistani politseile, et laps kukkus trepist alla. Nagu mainitud, siis Briti politsei seda ei usu. 6. septembril teeb lapse kasuema videopöördumise, milles eitab, et Faisal midagi sellist öelnud oleks. Ühtlasi räägib ta, et perekond on Pakistanis end ära peitnud ega julge väljas käia. Lapsed ei saa käia koolis, kurdab Beinash, keegi ei lahku oma turvalisuse pärast kartes majast ning toitki on otsa saanud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?