Ülemaailmse pudruvõistluse pani kinni mitte hiiretips, vaid Londonist pärit mees

Greete Kõrvits, 12. oktoober 2023

Šotimaal toimusid üleilmsed pudruvalmistamise meistrivõistlused Golden Spurtle ehk Kuldne kulp. Võistlus korraldati juba 30. korda, osalejaid oli kokku 20 riigist. Võitjaks osutus Londoni noormees, kes võistles Pakistani lipu all.

Adam Kiani (pildil) ja James Leach on lapsepõlvest saati parimad sõbrad, praegu elavad nad Londonis, üürivad koos korterit. Võidukulbi pälvinud Adam sõnas BBC raadiole antud intervjuus, et ehkki nad osalesid võistlusel eraldi, tagas edu just tandemina koos tegutsemine, mitte rivaalitsemine. Pakistani päritolu Adam leiab, et võit kuulub nii Inglismaale kui Pakistanile.

„Läbisime Jamesiga kogu selle protsessi koos ja finaalis unustasime mõlemad kulbi ära. Oma viimast pudru serveerides jagasime tillukest teelusikat. Ilma Jamesi ja kõigi oma sõprade toeta poleks ma suutnud seda teha.“ Lisaks oli Adamil – ilmselt siis enne selle maha unustamist – taskust võtta imerelv: vanaema pudrukulp. Ta usub, et natuke vanaema hoolt ja armastust võib kulbis endiselt alles olla. Pudruvõistlusest võttis ta osa esimest korda. Adami soovitus ideaalse pudru valmistamiseks? Kasutada tuleb neid koostisosi, mis juba endale tuttavad ja maitsvad.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?