TALLINNA MOENÄDALA EEL | Anu Kikas annab aru ehk Kevadise moenädala skandaali õppetunnid: „See kõik sai alguse nii totakast pisiasjast...“

Anna-Maria Veidemann-Makko, 17. oktoober 2023

Tallinn Fashion Weeki peakorraldaja Anu Kikas on eelistanud aastaid toimetada eesriide taga ega pole kunagi püünele kippunud. Ka siis, kui kevadel tabas moenädalat kriitikatulv, teatas peakorraldaja aru pärivatele ajakirjanikele, et pole avaliku elu tegelane ega soovi intervjuusid anda. Nädal enne sügisest moenädalat tuli Kikas siiski ajakirjanike ette ning lubas endalt kõike küsida.

Skandaal algas veel enne kevadise moenädala lõppu. Paljud stilistid ja moevaldkonna suunamudijad tõmbasid ühismeedias tuurid üles ning maha tehti sisuliselt kõike, mis kevadist moenädalat puudutas: alates külaliste riietusest kuni disainerite kangakvaliteedi ning Anu Kikase iseloomuni. Tehti koguni ettepanek, et kui tase sedavõrd nõrk ja ebaühtlane, tuleks moenädal edaspidi ära jätta.

Kuid nüüd on sügis käes ja Tallinn Fashion Week ei ole kuhugi kadunud. Tuleb hoopis võimsamana kui varem. Või vähemalt lubas seda Anu Kikas, kes koos moenädalal osaleva disaineri Katrin Kuldmaga nädal enne moeüritust lõpuks ajakirjanike ette astus.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?