NARVA-JÕESUUS JÄI SURFAR KADUNUKS: „Ta võis jääda laine alla ja ära uppuda.“

Helle Rudi, 17. oktoober 2023

Laupäeval Narva-Jõesuus kadunuks jäänud mehe surfilaud oli tõenäoliselt oma käe järgi ümber ehitatud ja polnud mõeldud nii tormisel merel sõitmiseks. Pühapäeva õhtupoolikuks polnud meest leitud ja politsei lõpetas kadunu aktiivsed otsingud.

Laupäeva õhtul sai häirekeskus teate, et Narva-Jõesuus on kadunuks jäänud surfama läinud mees. Tema leidmiseks algasid otsingud, kuhu kaasati vabatahtlikud, päästjad, piiripatrull, merebüroo ja lennusalk.

Ühismeedias leviva foto põhjal tundub, et Narva-Jõesuu rannast leitud surfilaua külge käis ka puri. Kardaan, mis ühendab purje lauaga, oli lisatud ümberehitamisel. Eesti purjelaualiidu juhatuse liige Ain Härmson ütleb, et tema pole varem niisugust lauda näinud ja arvatavasti oli see mõeldud mõne teise veespordiala jaoks. Ta toob välja mõned veidrad omadused: laud on liiga paks, kahtlaselt lühike ja pehmendused on ootamatute kohtade peal. „Eestis ehitati käepärastest vahenditest varustust 80ndatel ja 90ndatel, kui midagi polnud saada. Seda lauda vaadates tundub, et keegi üritas ratast leiutada, aga ei teadnud täpselt mida teeb,“ leiab 22 aastat purjespordiga tegelenud mees.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?