SÕJAVAIMUSTUS VÕI POISILIK HUVI? Politsei sai teate: „Mehed laevad põõsas automaate.“ Miks mängisid Lasnamäe noorukid sõda?

Valeria Filippova, 24. oktoober 2023

Lasnamäel relvamängu harrastanud noorukid võinuks ise tule alla sattuda. Vaatamata sellele, et tegu oli airsoft-relvadega, oli politsei valmis reageerima mistahes viisil. Kas juhtunu põhjus on tõesti Venemaa propaganda ja vene noorte sõjavaimustus?

Laupäeval, 21. oktoobril kella 20 paiku sai politsei Tallinnas Lasnamäele kõrgema prioriteediga väljakutse, sest teataja sõnul oli Raadiku tänaval kaks relvastatud isikut. Sündmusele reageerinud politseinikud leidsid põllult kaks alaealist poissi, kel mõlemal käes airsoft-relvad, selgitas Ida-Harju jaoskonna välijuht Rait Vilgats.

Ehkki politsei saatis noored turvaliselt koju, võinuks asi lõppeda palju kurvemini. Põhja prefektuuri operatiivbüroo juht Vaiko Vaher selgitab, et kõigile relvadega seotud väljakutsetele reageerib politsei suurte jõududega: „Politseinikud ei tea, kas inimesel on käes tulirelv, õhkpüstol või näiteks mängurelv ning seda pole võimalik aru saada ka peale vaadates.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?