JUHTKIRI | Tasub karta, mitte kahetseda! Mida teha, kui elad majanaabri tõttu nagu pommi otsas?

Ohtuleht.ee, 3. november 2023

Meile ei meeldi väga üleskutsed, millega kutsutakse kedagi välja andma või rahvakeeli öeldes „koputama“. Aga vahel on see hädavajalik - siis, kui kõne all on üldine turvalisus. Kui näiteks keegi arendab oma kodus kummalist agregaati, mis suure tõenäosusega võib õhku lennata, tuleks sellest igal juhul teada anda. Hiljuti Viljandis plahvatanud gaasiseadeldis on hea näide, kuidas valesti paigaldatud ja vale eesmärgiga riistapuu võib kõik kortermaja elanikud pikaks ajaks kodutuks teha. Kuna sellel konkreetsel majal puudus ka üldkindlustus (teine mõtlematus!), on inimeste kojusaamine praegugi väga suure küsimärgi all.

Liiga paljud leiavad, et ega õige ehitaja lähe siis teistelt nõu küsima! Arvatakse äkki, et rumal ja ei oska, kus selle häbi ots. Ja milleks veel minna tunnustatud tegijatelt tellima - kes selle kinni suudab maksta?

Nii mõnigi majaühistu on selliste soss-seppade tegemistega tõsiselt hädas. Kus on paneelid viltu vajunud, sest keegi võttis maha kandva seina. Teises kohas avastati aastaid tagasi maja keldrist „varuks“ ostetud salakütuse paake, mistõttu elab kogu maja justkui pommi otsas. Kolmandas kohas oli veesoojendaja paigaldatud nii, et kogu väikese maja torustik oli voolu all. Ühes miljööväärtuslikus kortermajas paigati korstnalõõri puuplaadiga…

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?