NIHKED POLIITMAASTIKUL | Mart Soidro: ennustan, et Ratas liitub Isamaaga. Raske on teda ette kujutada sotsina Kaja Kallast toetamas

Mart Soidro, literaat, 16. jaanuar 2024

„Elu on läinud paremaks, elu on läinud lõbusmaks, seltsimehed!” Nii ütles diktaator ja mõrtsukas Jossif Stalin 22. novembril 1935. aastal stahhaanovlaste üleliidulisel kogunemisel. Miks ma seda küünilist seika meenutan? Vastan: vastupidiselt minu eelmise nädala loo juhtmotiivile (uuel aastal vanamoodi?) on nädalaga palju vett merre voolanud (loe: Keskerakonnast palju liikmeid ära hüpanud).

Eelmisel nädalal etendati meile kahte konkureerivat, aga seda enam pentsikut etendust, millest üks toimus Mihhail Kõlvarti juhtimisel Keskerakonna kontoris ja teine taas sotsiaaldemokraadiks hakanud Tanel Kiige eestvõttel parlamendi koosolekusaalis. Kõlvarti selja taha oli rivistunud vana kaardivägi: kunagi seadusesilmaga pahuksisse läinud Kalev Kallo ja Eha Võrk, kunagi Paljassaarde kasiinomekat rajada tahtnud Märt Sults, kunagine isamaalane ja vabaerakondlane ning tagatipuks sotside nimekirjas kandideerinud Monika Haukanõmm ning kunagine reformierakondlane Andrei Korobeinik.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?