ANALÜÜS | Jevgeni Ossinovski mured: hääled ei pea ning Lasnamäel pole ikka juhti

Marvel Riik, 3. mai 2024

Sotsiaaldemokraatide sõelal on mõned kandidaadid Lasnamäe uue linnaosavanema kohale. Tallinna volikogus aga ei suuda uus võimuliit umbusaldada keskerakondlasest aseesimeest.

„Aus vastus on, et Lasnamäe arutamiseni ei ole veel jõutud,“ ütles Sotsiaaldemokraatliku erakonna Tallinna piirkonna juht Madle Lippus Õhtulehele 14. aprillil. Vahepeal on küll palju vett jooksnud merre, ent sotside poliitilised konkurendid ei tea jätkuvalt, kelle laipa peaks tasa ja targu jõe ääres ootama. Kas sotsid veeretavad samu fraase nagu Lippus aprillis: pakilised teemad pole andnud mahti tegeleda Lasnamäe mehitamisega.

Selge on, et sotsid ei taha Lasnamäe linnaosavanema nimetamisega kiirustada. Tegu on linnaosaga, kus elab kolmandik tallinlastest – see on väga vastutusrikkas ametikoht. Sotside armsate koalitsioonipartnerite hinnangul peaks Lasnamäe tüüri võtma keegi, kes on linnaosast pärit, tunneb selle eripära, oskab vene keelt, on juhtimiskogemusega ning suudab samastuda elanikkonnaga: Lasnamäe pole geto, mis vajab ümbersündi.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?