MIS JUHTUS? Merle Palmiste signatuurlõhna nimi tuli ära muuta. „See oli täielik šokk!“

Anna-Maria Veidemann-Makko, 3. mai 2024

Eesti oma parfüümitootja Tony Veiler oli rabatud, kui sai nõudekirja ilmakuulsalt Emanuel Ungaro grupilt. Kirjas öeldi, et näitlejanna Merle Palmistega kahasse loodud parfüümi nimi Diva on ka nende parfüümil ning koristatagu pudelid kohe müügist. Kodumaine lõhnaettevõte kandis kahjumit üle 16 000 euro.

Möödunud aasta novembris esitleti Merle Palmiste sünnipäeval Eesti esimest signatuurlõhna Diva – see loodi teatridiiva olemusest lähtudes. „Kui Tony Merle Palmistest inspireeritud parfüümi looma hakkas, paistis sellele kõige paremini nimeks sobivad just Diva. Eelkõige sellepärast, et parfüümi eesmärk on tuua kandjas välja tema enesekindlus, et ta saaks sirge selja ja püstise peaga minna läbi raskete aegade. Kuna „diva“ on sõnana laialdaselt kasutatud, arvasime esimese hooga, et see kuulub sõnade või nimede sekka, mida ei saa patenteerida. Ja et oleme väike ettevõte Eestist, kes ei jää kellelegi jalgu,” räägib parfüümifirma turundusjuht Rasmus Aarla.

Paraku polnud asjalood sugugi nii lihtsad. Kuu aega pärast lõhna esitlemist võttis loojatega ühendust rahvusvaheliselt tuntud Emanuel Ungaro grupp. Selgus, et parfüüminimena on Diva juba ammuilma patenditud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?