ISAMAA TÕUSEV TÄHT | Mart Soidro: huvitav, mida arvab TikToki kuningas Jüri Ratasest erakonna esimene esimees Mart Laar?

Mart Soidro, literaat/SDE, 24. mai 2024

Elu veereb nagu hernetera. Veel nädala alguses tundus, et Eestis on Euroopa Parlamendi kohad juba jagatud: SDE ja Reformierakond saavad kaks ning Isamaa, EKRE ja Keskerakond ühe koha.

Viimaste puhul oli kahtlus siiski üleval, sest ERR-i tellitud Kantar Emori küsitlusest selgus, et hetkel vanglaleiba maitsva Aivo Petersoni toetuse kasv (3,1 protsenti) eeskätt muust rahvusest valijate seas, oli pannud küsimärgi alla Keskerakonna mandaadi saamise. Aga kuna putinist teatavatel põhjustel valimiskampaaniat teha ei saa, tundus, et vaevalt ta suudab kaarte segada nii, et Keskerakonnal (11 protsenti) jääksid tühjad pihud. Muidugi, alati võib mõni Kremli-meelne küsitletav karta tunnistada, et ta annab oma hääle Petersonile. Samas, keegi ei uskunud aasta tagasi, et Peterson kogub Ida-Virumaa riigikogu valimistel 3960 häält. See oli valimisringkonna teine tulemus Mihhail Stalnuhhini (4577) järel.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?