D-vitamiini puudust leevendavad nii toidulisandid kui ka piim
Silja Paavle, 25. aprill 2017
Vitamiinipuudus ei ole pimeda talvise aastaaja probleem – kolmandikul eestlastest on D-vitamiini tase alla normi isegi suvehooaja lõpul. Terviseteadlikkuse tõus ajendab ka Eesti toiduainetööstust senisest enam tegelema tootearendusega ja seda vitamiini näiteks piimatoodetesse lisama. Miks peaks eelistama selliseid D-vitamiinita toodetele?
Tänavu märtsis suurendas Tervise Arengu Instituut D-vitamiini soovituslikku päevast kogust täiskasvanutel 7,5 mikrogrammilt 10 (ehk 400 IU-d) mikrogrammini, eakatel koguni 20 mikrogrammini (800 IU-d). Seejuures rõhutatakse, et eakad ja väikelapsed peaksid tarbima D-vitamiini aasta läbi.