Kas sa tead, kuidas süüa köögivilju nii, et neist kõik vajalikud ained kätte saada?

Õhtuleht.ee, 16. august 2017

Kõikvõimalikud juur- ja köögiviljad on täis kõikvõimalikke kasulikke vitamiine ja toitaineid, mis kahjuks inimesteni enamasti ei jõua - seda põhjusel, et inimesed töötlevad neid vääralt. Kuidas neid õigesti tarbida?

* Söö tomateid ka madalal temperatuuril küpsetatult. Karotenoidid annavad punastele ja roosadele viljadele värvuse ning on väga tõhusad antioksüdandid. Kui sa sööd tomateid toorelt, ei saa sa kõiki neid antioksüdante kätte, kirjutab Eat Local Crown. Sestap oleks mõistlik tomateid madalal temperatuuril küpsetada. Kui seda teha 88-kraadises ahjus, tõuseb karotenoidide tase tomatites poole tunni jooksul pea kaks korda.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?