VABATAHTLIK PÄÄSTJA VOLDEMAR ZAIDULLIN: „Kui ma poleks aknale koputanud, oleks autos maganud noormees hommikuks surnud olnud.“

Mariann Prooses, 9. november 2017

„Pika koputamise peale hakkas autos magama jäänud mees end liigutama ning selgus, et ta oli juba parajalt külmunud ning poleks hommikuni vastu pidanud,“ meenutab vabatahtlik päästja ja MTÜ Aasukalda Maa- ja Merepäästekomando asutaja Voldemar Zaidullin, kes pälvis eile Aasta Ennetaja tiitli. 

Voldemar Zaidullin on üks neist vabatahtlikest, kellele ulatati eilsel tunnustusüritusel „Aitame Eesti turvaliseks“ tänukiri elu turvalisemaks muutmise eest. Tubli mees on viimase kolme aasta jooksul reageerinud pea 200 päästesündmusele, läbi viinud pea sada ennetustegevust, juhendanud kümneid koolilastest huvilisi ning sõna otseses päästnud inimelusid.  „See on justkui selline kõhutunne,“ muheleb Voldemar küsimusele, kuidas ta on juhtunud abivajajaid märkama pea viimasel hetkel. „Eks see ole mingisugune sisetunne, mis on vaikselt vist aja jooksul tekkinud. Seda märkamist ei oskagi täpselt delfineerida, aga vahel tekib vajadus kusagile minna, kus  muidu käin harva, näiteks mere äärde või kellelegi külla. See tuleb ekspromt,“ hämmastab tunne Voldemari ennastki. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?