Jaak Allik: „Semperi-Ojasoo tarkuse juures pole mingit kunsti NO99 miinusest nulli viia – kui ainult närvid vastu peavad.“

Aigi Viira, 19. mai 2018

Ehkki Eesti Päevaleht ahastas paar päeva tagasi, et NO99 vaevleb publikupuuduses ja töötab kahjumis, pole asjalood siiski sedavõrd traagilised, kui esmapilgul publikunumbreid vaadates paistab. Tõesti, aastal 2015 kogus teater vaatajaid kaks korda enam kui mullu, kuid sellele on üks seletus: Alexela kontserdimaja hiigelsaal ja menutükk „Savisaar“.

Toona, lavastuse „Savisaar“ päevil, oli NO99-l kasutada saal, milles üle 1000 koha. Tavapäraselt on neil vastu panna Sakala teatrimaja saal 164 platsiga. Vahe on kosmiline ja sealt tuleb ka kahekordne miinuseline vahe publikuarvus mullu. „Kui aastal 2015 tõstis publikunumbrit „Savisaar“, siis näiteks aastal 2010 tõi „Ühtne Eesti suurkogu“ Saku suurhallis ju veel suurema publikunumbri,“ muigab endine kultuuriminister ja teatrijuht ning nüüdne teatrikriitik Jaak Allik, et Sakala tänava teatrisaalist ei saagi sääraseid aruandenumbreid tulla.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?