SÜÜRIA KÖÖK: jogurtisupp kanaga ja täidetud viinamarjalehed maitsevad koduselt

Henry Linnard, 20. juuni 2018

Kapsalehe asemel keera rulli hoopis viinamarjaleht ja pane sellesse mitte hakkliha, vaid riis ja tomatid. Kanasuppi aga ära keeda mitte juurviljaleemes, vaid kartulitärklisega jogurtis. Selliste väikeste vangerdustega saab kodusest köögist Süüria oma, mis tekitab küll esmapilgul võõristust, ent saab mekkides ruttu omaseks. Erinevused polegi nii suured, kui võiks arvata.

„Võta viinamarjaleht ja pane see enda ette nii, et varre kinnituskoht jääks sinu poole,” õpetab süürlane Alaa Atiya täidetud viinamarjalehte ehk dolmat rulli keerama. „Keera küljed sisse ja siis rulli altpoolt üles,” näitab ta ette. Alaa on Süüria köögi tõeline ekspert. Ta on Eestis elav Süüria sõjapõgenik.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?