Naadisupp teeb pärast pidu pilgu klaariks

Aigi Viira, 22. juuni 2018

Kui kohviku Kodupada perenaine Krista Tiido oma hiinlastest külalistele naadisuppi pakkus, olid need vaimustusest keeletud. „Hiinlased olid nii leilis, et küsisid, mis lihaga see supp on, kas lambaga,“ naerab Krista. „Kinnitasin, et ses supis pole üldse liha. Nemad ei uskunud. Ning tõesti – inimesed ei saagi aru, et ses supis liha ei ole!“

Tõsi, kui öelda inimestele, et neile pakutakse naadisuppi, võib nii mõnelgi nutuvõru näole vajuda. Ei mingit liha ja puhas malts? „Umbrohi ju!“ sõnab Krista, kes nimetab seda oma lastele lauale tuues lihtsalt suvesupiks. Mis seal salata, üksi sõna „naat“ on kergelt pelutav.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?