JUSTIITSMINISTER: täiskasvanud inimene peab üle olema valust, mida tõi suhte purunemine, ning mõistma, et elatise saajaks on tema enda laps

Kristiina Tilk, 2. november 2018

Märtsis oli justiitsminister Urmas Reinsalu seisukohal, et kehtiv 250eurone miinimumelatis ei täida enam oma eesmärki ning on liialt kõrge. Idee oli sisse seada elatiskalkulaator, mille järgi saanuks elatise uueks alammääraks 84 eurot. Septembri lõpus teatas minister ootamatult, et elatise lähtekohaks on ja jääb 250 eurot, tulevast aastast kerkib summa 270 euroni. Kas tõesti oli plaan seadust muuta vaid näiline ning tegelikult käimas aktiivne valimiskampaania, mille valguses minister laveerib vastavalt sellele, mis talle parema häältesaagi tooks? 

„Reaktsioon on valulik, ma saan aru! Mängus on vastandlikud huvid, mis näitab omakorda jälle, kui oluline ja tundlik teema see ühiskonnas on. Ma käisin märtsis välja ühe idee, arutluseks. Arvan endiselt, et jäik süsteem vajab muutmist, kuid et see puudutab kümneid ja kümneid tuhandeid inimesi, nende sissetulekuid ning võimekust järeltulijate eest hoolt kanda, pole mõtet pakkuda rapsivat lahendust,“ selgitab Urmas Reinsalu. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?