ÕL GALERII JA VIDEO | Piparkoogimaania näitus üllatab nii kolmemõõtmelise Kalevipoja, kiluvõileibade kui koduse raamaturiiuliga

Terttu Jazepov, 11. detsember 2018
Piparkoogimaania (Tiina Kõrtsini)

„Kuna on Eesti juubeliaasta viimane kuu, tundus kõige õigem valida oma kodu teema ning põnev on näha, mis nurga alt keegi Eestit enda jaoks mõtestab,” räägib Piparkoogimaania korraldaja Mari-Liis Laanemaa. Neljapäeval avatud ning juba 13. korda toimuvalt näituselt leiab nii suure Kalevipoja, äratundmisrõõmu pakkuva raamaturiiuli, killukese Ida-Virumaad kui ka pisemaid, kuid paljutähenduslikke teoseid. Lisaks vahvatele teostele kostitab näitus hõrgu piparkoogilõhnaga.

Laanemaa sõnab, et lõplik tööde arv selgub avamise hetkeks. „Siin on kolm protsessi: esiteks ütlevad kutsutud inimesed, et nad osalevad ja saavad midagi teha, sest kõigil on tohutult kiire. Teine osa on 300 kilo taina jaotamine. Kolmas osa ehk tööde hulk selgubki näituse avamise hetkeks. On inimesi, kellel tuli töö välja, ning teisi, kellel ei tulnud,” avaldab Mari-Liis. „Arvan, et siin on umbes 60 tööd ja igal aastal on veidi üle 100 inimese osalenud, osad ka tiimides,” lisab ta.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?