KOBARKÄKK! Reinsalu: kus on kindlus, et inimestele ei ole nelja aasta jooksul mingit sodi süstitud? Kiik: ravimite järelevalve Eestis on karm ja range!

Marvel Riik, 24. august 2021

„Kui sellise raporti põhjal hakataks näiteks tegema tuumajaama Eestisse, siis te laseksite riigi õhku! Kõike tehakse ju valesti!“ ei hoidnud riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon esimees Urmas Reinsalu kokku kriitikaga selle tohuvabohu suhtes, mis ilmnes terviseameti külmlao fopaad käsitlevas raportis. Küsimusele, kes vastutab ja kas keegi on saanud kehva külmlao tõttu halvaks läinud ravimeid, ei andnud selgeid vastuseid ei terviseminister ega ameti peadirektor.

Terviseameti külmlao riket uurinud komisjoni esivedurina andis riigisekretär Taimar Peterkop ülevaate tehtud tööst, mis sisuliselt valmis ühe kuuga. Ta tõi välja, et probleemide rägastik, mistõttu saadeti jaanipäevade kuumade ilmadega manalateele rohkem kui kolm miljonit makmsa läinud ravimid, sai alguse terviseameti peahoone projekteerimisest-ehitamisest. „Hoolsust ja kompetentsi võiks olla kõigi osapoolte poolt,“ rääkis Peterkop hoolikalt sõnu valides.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?