ÕL VIDEO | MUSTA PESU PESEMINE! Töötaja siunab: „Nii masendavalt orjanduslikku pesumaja ei osanud ettegi kujutada!“ Omanik annab vastu: vangidest töötajatega on probleeme – üks pani jooksu, teine korraldas kakluse!

Stass Kuznetsov | Video: Stanislav Moškov, Karol Kaldoja, 2. detsember 2021

RAHVUSVAHELINE KAADER: Pesumajas Saarmas käivad lisaks eestlastele hooajaliselt tööl ka ukrainlased ja moldovlased. Tööd on seal saanud ka vangid.

(Video: Stanislav Moškov, Karol Kaldoja)

„Ruumid on vanad ja pole aastakümneid remonti näinud. Töötajate duširuumid on täiesti antisanitaarsed, nende kõrval on Tallinna vangla viie tärni spaahotell,“ siunab vang, kes töötas pealinna pesumajas Saarmas. Kui olukord on tõesti nii hull, siis miks tulevad ukrainlased ja moldovlased siia tööle juba mitmendat aastat järjest?

„Tööpäev algab siin kell kaheksa hommikul ja kestab sõltuvalt sellest, kui suured on tellimused,“ räägib Tatjana, kes tuli pesumajja tööle Ukrainast Berdõtšivi linnast. „Kodumaal olin 26 aastat juuksur. Pärast teatud sündmust pidin abikaasaga hakkama välismaal tööd otsima. Käisime siin tööl juba eelmistel aastatel. Mullu elasime koos pesumaja juhiga üle koroonakriisi.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?