Ene Pajula: imestati, kuidas Lilian Kosenkraniusel õnnestub köögisaadet tehes nii saledat vormi hoida

Kristiina Tilk, 23. veebruar 2022

Meenutades Lilian Kosenkraniust, loeb ajakirjanik Ene Pajula ette kirjaread, mis Kosenkranius 90ndate alguses Eesti Naise toimetusele saatis: „See igavene vaesus on teinud meid sitkeks ja nupukaks, Eesti naine oskab terve sea kärsast sabani toiduks teha, ainult kisa ei oska veel ära kasutada. Tammetõrudest tehakse kooki, võililledest kotletti ja salatit. Loodan nii väga, et ükskord hakkame inimese moodi sööma, kvaliteetselt ja tervislikult!“

Pajula sõnul olid need read Liliani tunnustus Eesti rahvale, et nad on leidnud nutikust ja jõudu rasketest aegadest läbi tulla. Tegelikult oli nendest rasketest aegadest läbi tulemisel suur roll kanda Lilianil endal. Sest just tema oli see, kes köögisaates inimestele õpetas, kuidas valmistada maitsvaid roogi sama hästi kui mitte millestki.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?