TOP 5 | Tim Bluz toob välja legendaarseimad „Eesti laulu“ kostüümid läbi aegade. Mida artistid ja loojad nende kohta nüüd ise arvavad?

Tim Bluz, 12. jaanuar 2023

Juba sel neljapäeval hakkab taas pöörlema „Eesti laulu“ karussell. Juba 14. korda startiv konkurss on aga näidanud, et hullumeelsed moevalikud ega ka kõva lauluhääl ei garanteeri iseenesest head tulemust finaalis. Siiski mängivad artistide kostüümid ja lavasõu suures pildis väga olulist rolli. Moelooja Tim Bluz analüüsib pilkupüüdvamaid moehetki „Eesti laulu“ ajaloos.

Missugune peaks olema kostüüm, mis paneks artisti Eurovisioni laval teistest eristuma, on küsimus, mis viib tupikusse, sest üht ja kindlat valemit ei pruugi tõenäoliselt eksisteerida. Kontrast konkursi osalejate vahel on tavaliselt niivõrd suur, et isegi otsekohene ja banaalne ülesanne – tuua välja üldised trendid – paneb pead murdma. Võistlejaid püüvad teha nii võimalikku kui ka võimatut, et teistest eristuda. Kui mõnede maade lauljad eelistavad üllatada publikut ebaloomulike ekstravagantsete komplektidega, siis teised astuvad lavale jällegi sama mugavates dressipluusides ja maikades, milles nad ka pühapäeviti kodus televiisorit vaatavad.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?