UUS KARJÄÄR! Kunagine ETV diktor Merle Randma asus tööle õpetajana vene koolis: see oli mu pikaaegne salasoov

Helen Reinhold, 21. september 2023

Eesti Televisiooni legendaarne diktor Merle Randma särab uues ametis: alanud septembrist töötab ta Tallinna Pae Gümnaasiumis, kus õpetab eesti keelt teise keelena. Uus tööalane väljakutse ei tähenda Merle jaoks üksnes oma teadmiste edasi andmist, vaid nõuab temalt endaltki nii õppimist kui pühendumist.

„Õpetajaks saamine ja olemine on olnud minu pikaaegne salasoov. Nõukaaegne kool oma tõekspidamistega mind eriti ei paelunud, kuigi Mats Traadi raamatus „Inger“, mis ilmus 1974. aastal ja räägib noorte õpetajate elust kaugel saarel, tundus õpetajaamet romantiline ka siis,“ avaldab Merle uue karjäärialase väljakutse tagamaid. Ta möönab, et tegelik reaalsus toonases koolis oli aga sootuks midagi muud. Nüüd on ajad aga teised!

Oma teadmisi ja hoolt annab Merle kooliõppuritele esmakordselt edasi alanud septembrist. Ometi ei saa väita, et ta õpetamisega aja jooksul üldse kokku puutunud pole. Ilmselt mäletavad paljud tänasedki televaatajad veel kaheksakümnendatel eetris olnud populaarset telekooli saadet „Õpime eesti keelt“, kus ta ühes Urmas Otiga soovijatele eesti keelt õpetas. „Täna saan öelda, et minu unistus – olla tänapäeva päris koolis ja päris õpilaste ees, on täitunud,“ rõõmustab naine.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?