PILOOT KATAPULTEERUS ISEENESEST? USAs kadus 100miljonine hävitaja

Greete Kõrvits, 22. september 2023

Ühendriikide merejalaväe piloot lendas pühapäeval hirmkalli F-35 hävitajaga, kui korraga olevat tekkinud tehniline rike, piloot katapulteerus ühe jahmunud kodaniku tagahoovi. Paar päeva oli 100 miljonit dollarit väärt lennumasin otsekui õhku haihtunud. Nüüd on leitud mõned rusutükid.

Rahvas tekitas selline intsident muidugi kohe küsimusi: mispärast piloot ikkagi täpsemalt katapulteerus? Kuidas lendas piloodita hävitaja tervelt 100 kilomeetrit? Internetis hakkasid naljaninad juhtumist vormima naljapilte ehk meeme.

Associated Press kirjutab anonüümsele merejalaväe allikale tuginedes, et lennuk lendas pühapäeval üsna madalal, 300 meetri kõrgusel. See oli lennubaasist vähem kui kahe kilomeetri kaugusel, kui piloot tuvastas mingit sorti rikke. Tähelepanuväärne on see, et see mudel olla ainus omataoline, mille piloodiistmel on automaatne katapulteerumismehhanism. Just nimelt see võiski ootamatult rikki minna. Hea lugeja võib ette kujutada komöödiafilmilikku stseeni piloodi vaat et suuremastki hämmingust kui inimeste omast, kelle tagaaeda ta lõpuks maandus.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?