KAJA KALLASE PÄÄSEMINE | Mart Soidro: rahapaja ümber läks suureks sagimiseks ja moraaliküsimused ununesid

Mart Soidro, literaat, 22. september 2023

Aeg lendab linnutiivul. Kas tõesti on juba kuu aega on möödas idavedude skandaali algusest, kui ERR kirjutas, et peaminister Kaja Kallase abikaasale Arvo Hallikule kuuluv transpordiettevõte Stark Logistics on hoolimata Venemaa sissetungist Ukrainasse jätkanud oma äritegevust Venemaal?

Kaja Kallas on oma ammendavad selgitused andnud. Esiteks ei teadnud ta midagi äritegevusest Venemaal. Teiseks tehti seda ülla eesmärgi nimel, kuna üks koduvabariigi ettevõte aitas seal poolteist aastat teisel koduvabariigi ettevõttel „asju kokku pakkida”. Venemaaga ei ole sel muidugi mingit seost, kuigi vurati täiskoormatega Venemaa vahet ja nagu peagi selgus, teeniti ka prisket kasumit.

Avalik üldsus, ajakirjandus ja opositsioon võtsid peaministri korralikult pihtide vahele, aga kunagine sõjaprintsess, kelle täht on küll selle skandaali tõttu hakanud veidi tuhmuma, keerutab oma plaati edasi. Kaua see kestab veel? Selgus, et täpselt nii kaua, kuni valitsus toob avalikkuse ette järgmise aasta riigieelarve ja eelarvestrateegia 2024-2027.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?