UIMASTID LASTESÕIMES: üheaastane New Yorgi poiss suri fentanüülimürgistusse

Greete Kõrvits, 22. september 2023

Neli väikest last toimetati sõimest New Yorgi haiglasse. Ühe aasta vanune Nicholas Feliz Dominici heitis arstide pingutustest hoolimata hinge. Sõime läbiotsimisel tuli välja, et lapsed olid mänginud mattidel, mille otsa oli laotud narkootilist ainet.

Sõimes leidsid uurijad esikukapist terve kilose paki fentanüüli, mis oli laste mängumattide peal, lisaks ka vahendeid, millega suuri uimastikoguseid pakkida. Daily Mail kirjutab, et kahtlusalused pakendasid ainet sealsamas, kus lapsed lõunauinakut teevad. Neli pisikest olid uimastiga kokku puutunud ja mürgistuse saanud, ühe lapse seisund on endiselt kriitiline. Väike Nicholas aga suri. Tema isa Otoniel Feliz ahastas usutluses The New York Timesiga, kuidas on see võimalik, kuidas tuleb kellelegi üldse pähe hoida narkootikume laste läheduses?

Divino Niño nimelise sõime omanik ja juhataja Grei Mendez de Ventura vandus, et ei teadnud kilogrammist narkootilisest ainest midagi. Uurijad selles nii kindlad ei ole. Nii 36aastane naine ise kui ka tema 41aastane kaasosaline Carlisto Acevedo Brito võeti vahi alla. Prokuröride sõnul oli lastega tegelemine kõigest kattevari, peitmaks paari päris rahamasinat – narkoäri. Mendez tõi enda kaitseks välja ka selle, et alles hiljuti olla sõimes käinud terviseinspektsioon, ette teatamata kohal käinud ametnikud ei leidnud sealt midagi kahtlast.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?