TRAAGILINE PULMAPIDU: Iraagis neelas tulemöll vastabiellunud paari ja üle saja külalise

Toimetas Aare Kartau, 28. september 2023

Iraagi loodeosas Niineve provintsis asuvas Hamdaniya linnas toimus teisipäeva õhtul suur pulmapidu. Ent õnnelik päev sai traagilise lõpu – ilutulestik süütas peomaja ning järgnenud põlengus sai surma üle saja inimese.

Pealtnägijate sõnul süttis hoone kohaliku aja järgi umbes kell 22.45, mil seal viibis sadu inimesi. „Nägime, kuidas tuli peosaalist välja tungis. Need, kellel oli õnne, pääsesid välja. Teised jäid lõksu. Ka need, kes pääsesid, olid täielikult murtud,“ mainis tulemöllu eest põgenenud 34aastane Imad Yohana.

Ent mis oli tulekahju peamine põhjus? Teatavasti tekkis probleeme tähistamiseks kasutatud ilutulestikuga. Nimelt levis kohalikus uudistekanalis kaader, mis näitas, kuidas „praginavulkaanidest“ eraldunud sädemed süütasid nende kohal asunud lühtri. Esialgne informatsioon viitas sellele, et hoone oli valmistatud väga tuleohtlikest ehitusmaterjalidest, mis aitas leekide kiirele levikule ja varingule kaasa. Lisaks võis nuriseda ka ohutusmeetmete üle – näiteks puudusid peomajal avariiväljapääsud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?