LASTE MÜRGITAJAD: New Yorgi narkosõime pidajad on vahi all

Greete Kõrvits, 28. september 2023

Õhtuleht kirjutas möödunud nädalal kurva loo üheaastasest Nicholas Feliz Dominicist, kes suri fentanüülimürgistusse. Lisaks temale said mürgistuse veel kolm New Yorgi väikeses sõimes hoiul olnud last, neist noorim vaid kaheksakuune. Nende elu õnnestus arstidel päästa.

Uurijad leidsid sõimest narkootiliste ainete pakkimiseks mõeldud vahendeid ning kilose paki fentanüüli, mis lebas esikukapis laste mängumattide peal. Nad usuvad, et kui täiskasvanud pakendasid seal fentanüüli, sattus õhku aineosakesi, mida lapsed mängides või magades sisse hingasid. Sellega olla tegeldus kohe sealsamas kõrval, kus mudilased lõunauinakut pidasid. Ühest põrandaalusest peidikust tuli välja veel muidki narkootilisi aineid.

Politsei võttis vahi alla sõime omaniku Grei Mendez de Ventura ning tema abikaasa sugulase Carlisto Acevedo Brito. Sel esmaspäeval vahistasid korrakaitsjad ka kolmanda kahtlusaluse, keda arvatakse fentanüüliäris osaline olevat. Ent endiselt jäi kadunuks Mendeze abikaasa Felix Herrera-Garcia, keda viimati nähti turvakaamera salvestisel, milles too enne politsei saabumist sõimest kottide kaupa mingit kraami välja toimetas. Mendez helistas oma mehele mitu korda ja esimesena ning alles siis, kui ta oli temaga sotid selgeks rääkinud, valis hädaabinumbri, et lastele kiirabi kutsuda. Naise advokaat väidab, et Mendez ei teadnud, et tema sõimes narkoäri aetakse, ent prokuröride sõnul on see äärmiselt ebausutav. Prokuröride sõnul oli lastega tegelemine kõigest osav kattevari: kes küll kahtlustaks, et väikelaste sõimes käib narkoäri?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?