SUHU VÕI PRÜGIKASTI: kuhu läheb käest pudenenud toit? „Selle asemel, et lapse tolmune pulgakomm ära pesta, viskas ema selle minema!“

Reti Jõerand, 19. oktoober 2023

Kas maha kukkunud toit tuleks üles korjata ja suhu pista? Või peaks järgima reeglit, et kui see puudutab maad üle viie sekundi – või kolme või kümne, uskumused on erinevad –, siis viska minema? „Vanemad õpetasid, et kodus maha kukkunud leivale tuleb suud anda. Kuid bussijaama peldiku põrandalt ei korjaks ma üles ka kõige kallimat gurmeehõrgutist,“ arutleb Meelis.

Mida maha kukkunud toiduga pärast üles korjamist edasi teha, seda õpetatakse lastele kodudes erinevalt. Ühe jaoks sõltub toidu prügikasti viskamine sellest, mitmeks sekundiks on see maha jäänud. Teise jaoks aga toidu tüübist. Pereisa Lauri mäletab, et koolis räägiti sellest palju ja reegel „viie sekundiga maast üles“ käis suuresti leiva kohta. „Ma ei kujuta ette ega mäleta, et keegi oleks maha kukkunud suppi salvrätikuga kokku korjanud ning siis seda endale suhu nii-öelda kuivaks väänanud,“ leiab ta.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?