„ON SEE ALLES TAASKOHTUMINE!“ Trumpi endised liitlased tunnistavad kohtus tema vastu

Greete Kõrvits, 27. oktoober 2023

USA eelmise presidendi erinevatel juriidilistel muredel silma peal hoidmine võib silme eest üsna kirjuks võtta. Nüüd on tema kunagised kaasteelised asunud ka eri kohtutes tema vastu tunnistusi andma. Ühega neist – kes, tõsi küll, on talle avalikult juba ammu selja pööranud – kohtus ta üle pika aja taas silmast silma.

„On see alles taaskohtumine,“ kommenteeris Trumpi endine advokaat ja asjaajaja Michael Cohen ajakirjanikele. Nimelt viibis Trump ka ise kohal. New Yorgi kohtusaalis läksid sõnavõtud üsna tulisteks. Tunnistaja Cohen rääkis muu hulgas sellest, kuidas tema ülesandeks oli Trumpi varade näitamine suuremana, kui need tegelikult olid, kui klient soovis kunagi osta Buffalo Billsi Ameerika jalgpalli meeskonda. Ta tunnistas ka oma kunagist vaat et pimedat lojaalsust ekspresidendile, öeldes, et oli Trumpi imetlenud keskkooliajast saati.

Trumpi kaitsjad aga grillisid Cohenit otsekui sütel, nende eesmärgiks on temast jätta ebausaldusväärse inimese, kroonilise valetaja ja rahajanuse kuulsusenarri muljet. „Mida jaburamaid lugusid te president Trumpi kohta räägite, seda rohkem raha te teenite,“ ütles advokaat Alina Habba, tuues tõestuseks Coheni kaks hiljutist raamatut. „Ei,“ vastas Cohen ning selgitas, et räägib Trumpist hoopis olukorra tõsiduse tõttu tõttu, too on hetkel USA vabariiklaste partei populaarseim kandidaat, seega võib temast uuesti riigipea saada.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?