REINSALUST – INIMESEST JA AURIKUST | Mart Soidro: hüvasti, pereprobleemid. Isamaa võib nii jõuluks tüürida Eesti esiparteiks

Mart Soidro, literaat, 27. oktoober 2023

Kust küll selline sõge pealkiri, võib lugeja küsida? Vastan hoobilt: kes on käinud koolis 30-40 aastat tagasi, siis mäletab kooli ajast Vladimir Majakovski kohustuslikku luuletust „Seltsimees Nettele – inimesele ja aurikule”. Aga mis see asjasse puutub? Vastan taas: Isamaa müstiline tõus väärib juba täna seda, et Urmas Reinsalule võiks püstitada ausamba. Kas ta vääriks ka aurikut, on iseasi.

Nali naljaks, aga sellest on möödas kõigest neli ja pool kuud, kui Isamaa esimeheks valiti Urmas Reinsalu (48). Kui vanameelne Helir-Valdor Seeder teatepulga üle veidi kabedama olekuga Reinsalule üle andis, oli Isamaa toetus Norstati andmetel 8,6% nüüd aga 19,3%. Emori järgi 18,5%, jäädes alla vaid Reformierakonnale.

Vähe sellest! Turu-uuringute AS-i küsitluse järgi toetab nii Kaja Kallast kui Urmas Reinsalu 21% vastanutest, Teised on pikalt maas, näiteks Eesti 200 esimeest Lauri Hussarit toetab vaid 2% koduvabariigi elanikest. Aga ärgem tõuskem isikukultusesse, kuigi tõsi on see, et selle tõusu taga on peaasjalikult üks isik – Urmas Reinsalu. Tema on edu mootor või kui soovite, siis tõeline aurik poliitiliste merehoovuste vahel triivides.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?