„MA TEAN, ET MU POEG ON SURNUD...“ USA massitulistamises hukkus 18 inimest, tulistaja vend palub tal ennast üles anda

Greete Kõrvits, 27. oktoober 2023

Kolmapäeva õhtul tulid ärevad teated Maine'i osariigi Lewistoni linnast. Seal toimunud tulistamises sai surma 18 inimest ning tulistaja oli neljapäevase seisuga endiselt jooksus. Häiritud mees olla hakanud viimasel ajal kuulma hääli, mida tegelikult polnud. Võimud paluvad linnaelanikel kodust mitte välja tulla.

38 000 elanikuga Lewiston on väikese Maine'i osariigi suuruselt teine linn. Üldiselt on Maine tuntud vaikse ja idüllilise paigana, seda armastavad turistid, kes Uus-Inglismaana tuntud Kirde-USAd külastavad. See oli nii seni, oli kuni kohutav tragöödia rahuliku osariigi elu pea peale pööras. Lisaks Lewistonile kästakse suletud uste taga püsida ka ümberkaudsete linnakeste ja külade elanikel. Kinni on kõik haridusasutused, ka ükski Lewistoni äri ei tohi uksi avada.

Maine'i politsei teatas neljapäeva hommikul, et kahtlustatav on 40aastane Robert Card. Ta tungis linna keeglisaali ning ründas samuti inimesi, kes grillirestoranis Schemengees õhtueinet nautisid. CBS vahendab, et Card on relvainstruktor, reservväelane ning on teadaolevalt kannatanud vaimse tervise probleemide käes. Muu hulgas olevat ta hiljuti hakanud peas hääli kuulma. Suvel oli Card kaks nädalat ravil.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?