EESTI KEEL SUHU! Narva meer Jaan Toots keeldus umbkeelsete õpetajate palgatõusust

Marvel Riik, 1. november 2023

Piirilinna haridustöötajad on palunud Narva linnapeal tõsta umbkeelsete lasteaedade õpetajate ja tugispetsialistide töötasu. Meer Jaan Toots näeb seevastu edasiminekut selles, et haridustöötajad õpivad eesti keele selgeks tasemel, mis võimaldab neil järgmisel õppeaastal töökoha säilitada.

Narva haridustöötajate liidu juht ja Narva Kreenholmi bioloogiaõpetaja Juri Afanasjev palus septembri lõpus piirilinna meeril taas üle vaadata lasteaedade õpetajate ja tugispetsialistide palgad. Palve puudutab eesti keele oskuse nõuetele mittevastavaid ehk umbkeelseid haridustöötajaid, kelle töötasu nimel on pöördumisi tehtud aasta algusest.

„Täna on võimul eilne opositsioon. On soov, et Teie sõnad oleksid tegelike tegudega kooskõlas,“ kirjutas Afanasjev 26. septembril Narva linnapeale lootusrikkalt, et palgafondi annab turgutada 117 734 euroga. Liidule vastamise au on jäänud oktoobris linnavolikogus pukki hääletatud Jaan Tootsile. Värskel meeril haridustöötajatele häid uudiseid ei ole. Nimelt on Narva munitsipaalasutuste töötajate töötasu suurendamine seotud linnaeelarve võimalustega. Need aga on piirilinnas kasinad. Nagu Õhtuleht on varem kirjutanud, vajab linn muu hulgas miljoneid eurosid, et suurprojektid valmis ehitada.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?