KONTORITÖÖLT TALUPERENAISEKS! Ahisilla Kelli Talving: tuttavate seas kas rõõmustati või läks süda pahaks sellest, mis meid ees ootab

Kelli Talving, Ahisilla taluperenaine, 28. detsember 2023

„Elasime rõõmsalt kommunikatsioonijuhi ja tehnoloogiaõpetaja elu, kuni meie pere suurenes. Armastan oma eriala väga, aga kui hommikul kell seitse peab toast väljuma, et lapsed lasteaeda viia ja kogu perega alles seitsmeks õhtul koju tagasi maandume, siis jääb ainult tund aega koos olemist. Lapsed on ju korra elus väikesed ja see aeg läheb kiiresti mööda. Ma tahtsin suuremat osa selles ajast. Tahtsin nende jaoks olemas olla ja ka ise sellest ajast viimast võtta. Midagi oli vaja muuta,“ kirjutab elus kannapöörde teinud Ahisilla taluperenaine Kelli Talving.

Olime enda talus ettevõtlusega tegelemist südames ammu soovinud, aga teod olid jäänud selle taha, et ühtegi heurekat, tähtede joondumist või soosivat saatuslikku hetke polnud meile ette tulnud. Kuulates teiste talunikuks saamise lugusid, siis põhjuseid on väga erinevaid. Paljudel on vanemad (isegi mitu põlve) elupõlised talupidajad ning annavad kogu ettevõtmise nooremale põlvele üle. Teisi on elu keerdkäigud ja palgatöö sobimatus viinud enda järgi kohandatavale töökohale maale ning mis siin salata, osadel ikkagi on see suurepärane idee ennast üllitanud, mis innustab ühte jalga teise ette seadma – sihiks maapiirkonna ettevõtja elu.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?