KUNINGANNA SILVIA 80: salapärane Saksa-Brasiilia kaunitar võitis Rootsi kroonprintsi südame, kuid oli tal varasemaid armulugusid? Ja kes on Silvia lemmiklaps?

Toimetas Triin Tael, 27. detsember 2023

Silvia Renate Sommerlath ei võinud 1972. aasta Müncheni suveolümpiamängude tõlgi ametit vastu võttes aimata, et need pööravad tema elu pea peale. Pikajuukseline pruunisilmne iludus torkas silma Rootsi sportlasi kannustama saabunud kroonprints Carl Gustafile ning võlus hiljem oma sarmi ja hillitsetud olekuga ära ka kõik rootslased. Kaunis naeratus on Silvia huulil püsinud raskeimatelgi aegadel.

Saksa ärimehe Walther Sommerlathi ja brasiillanna Alice Soares de Toledo neljas laps ja ainus tütar sündis 23. detsembril 1943 Saksamaal, kuid pere kolis 1947 Brasiiliasse, kus tema vanemad olid 1925. aastal abiellunud ning aastaid elanud. Kuna Walther töötas vahepeal Rootsi firma Uddeholm Brasiilia haru presidendina, olid rootslased väikese Silvia kodus sagedased külalised. Ent tal polnud aimugi, millist rolli Rootsi tema elus mängima hakkab.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?