JAHMATAVALT PALJU AHISTAMIST ÖÖELUS! Natalie Mets: Eestis napib peokohti, kus turvalisus ja heaolu on tõstetud esikohale

Natalie Mets, Tallinna ööelu nõunik, 27. jaanuar 2024

„Eestis on 73 protsenti naistest ja 32 protsenti meestest kogenud ööelus seksuaalset ahistamist. Need on jahmatavalt kõrged numbrid, mis ühelt poolt võivad näidata, et inimesed on oma õigustest ja privaatsusest väga teadlikud, kuid kindlasti ütlevad need numbrid, et turvalisus on valdkond, mida peab ööelus arendama,“ märgib Tallinna ööelu nõunik Natalie Mets.

Berliinist puhkusreisilt naasnud kolleeg jagas mulle oma sealset peoõhtu kogemust. Ta ei soovinud mulle rääkida ei esinenud artistist ega pakutud kokteilidest, vaid sellest, kui turvaliselt tema ja ta sõbrannad end tundsid. Klubisse sisenedes teatati neile esmalt, et tegu on kohaga, kus ei ole ruumi rassismile, homofoobiale ega ahistamisele ning kui selle vastu eksitakse, juhatatakse valesti käitunud inimene ilma pikema jututa peolt välja. Minu kolleegile ja tema seltskonnale reeglid sobisid, nad maksid pileti ja läksid peole. Mõne hetke pärast tuli nende lähedusse võõras mees, kes tegi soovimatuid lähenemiskatseid. Kui mees juba teist korda tuli ning ignoreeris naiste palvet lahkuda, sekkus turvatöötaja ja palus mehel klubist väljuda.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?