KESTVAM ARMASTUS | Psühholoog Kätlin Konstabel: sõbrad on stabiilne tausta- ja tugiseltskond, kes võiks inimese jaoks olemas olla

Kätlin Konstabel, 14. veebruar 2024

Sõbrapäev on nunnu ja nunnusus ka müüb – poed on juba mõnda aega roosa-punaste-südamete teemalist kraami täis. Ometi on just Eestis selle päevaga seotud alati ka tavapärane segadusehetk. Oot-oot, kas sõbrapäev on ka tavalises mõttes semude-platooniliste sõpradega (olgu nende sugu milline tahes) tähistamiseks või siiski on tegu armsamate pühaga – nagu rahvusvaheline nimi (valentinipäev) ju viitab.

Romantika ja paarisuhete tähtsustamine on tore, aga sõbrasuhted kipuvad selle kõrvale natuke liiga teenimatult ära kaduma. Jajah, me teame Dumas’ musketäre, Sherlock Holmesi ja doktor Watsonit,  sõpruskondi „Seksist ja linnast“ ja „Sõpradest“, aga kui mõtleme enda elule või ajaloolegi, siis kui oluliseks me sõbrasuhteid tegelikult peame? Ega meil ole kogemata hoiakut, et sõbrad on toredad küll, aga eks elu teeb oma töö ja erinev elutempo või tülid peavadki sõbrasuhteid lagunemiseni viima?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?