LÄÄNE MAHITATUD KREML | Oleg Samorodni: suurimate lääneriikide juhid kardavad Venemaa peatset sõjalist kokkuvarisemist sõjas Ukraina vastu

Oleg Samorodni, publitsist, 2. aprill 2024

Kui ajaleht Financial Times avaldas teate, et USA ei kiida heaks Ukraina rünnakuid Venemaal asuvate naftatöötlemistehaste vastu, ei kahelnud ma selle teabe täpsuses. See on liiga mainekas väljaanne, et tugineda ebausaldusväärsetele allikatele. Hiljem järgnenud ametlik kinnitus USA võimudelt kinnitas taas tõsiasja, et suurimate lääneriikide juhid kardavad Venemaa peatset sõjalist kokkuvarisemist sõjas Ukraina vastu.

USA seisukoht Ukraina armee rünnakute küsimuses Venemaa territooriumil asuvate sihtmärkide vastu annab suurte raskustega mingisuguse ratsionaalse ja loogilise seletuse. Tõenäoliselt on see esimene kord maailma ajaloos, kui liitlased keelavad agressiooni ohvriks langenud riigil anda agressorriigi territooriumile vastulööke. Samas ameeriklased ei ole vastu, kui ukrainlased löövad Venemaa sõjalisi sihtmärke ajutiselt okupeeritud Ukraina territooriumil. Ja seda vaatamata sellele, et Venemaa kuulutas need alad enda omaks, mille kohta tehti vastav kanne Venemaa põhiseadusesse. Kuid millegipärast ei tohi tabada Venemaa territooriumi selle rahvusvaheliselt tunnustatud piirides.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?