NAISLIIT EMADEPÄEVAL: peame mõtlema arvukatele üksikemadele, kes käivad aastaid kohut, et lapsele õiglane elatis välja võidelda

Monika Haukanõmm, Eesti Naisliidu esinaine /Keskerakond, Siiri Oviir, Eesti Naisliidu auesinaine, 11. mai 2024

Eesti Naisliit on oma rohkem kui 100aastase tegutsemise jooksul tõstatanud ja vedanud paljusid olulisi teemasid alates naiste valimisõigusest, haridusest ja õigusest ise oma elu puudutavaid otsuseid teha kuni emadepäeva riiklikuks pühaks saamise ning aasta ema ja isa valimiseni.

Laulva revolutsiooniga said alguse koos Eesti meestelaulu seltsiga Estonia kontserdisaalis korraldatud emadepäeva kontserdid, mida kanti alati täpselt kell 12 üle Eesti Televisioonis. Emadepäeva kontserdist sai traditsioon, seda oodati ja vaadati koos perega. Ja siis, 1998. aastal, pärast 10aastast ettevalmistust tähistasime emadepäeva lippude heiskamisega ja esimest korda kuulutas Eesti Naisliit koos president Lennart Meriga välja Eesti aasta ema, kelleks sai ajalooprofessor Sirje Kivimäe. Aasta emade ja isade hulgas on olnud tervele Eestile tuntud ja armastatud inimesi, aga ka neid, keda teavad vaid väiksed kogukonnad või oma pere.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?