Võitlus on läbi, Kaja Kallas saab kõrge eurotöö! „Jääb üle talle jõudu soovida selles uues ametis.“

Toimetas Marvel Riik, 22. juuni 2024

Euroopa Parlamendi suure valimisralli võitis Euroopa Rahvapartei fraktsioon, kuhu Eestist kuulub Isamaa. Värskelt Brüsselist saabunud Isamaa juht Urmas Reinsalu ütles otsesõnu, et peaminister Kaja Kallas saab paljuräägitud Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja tööposti.

„Prognoosin, et ülemkogu ajal [st 27.–28. juunil] sünnib kokkulepe, saab siis oma tahtmise Euroopa Rahvapartei või Euroopa sotsialistid – juuni lõpus nimetab ülemkogu välisasjade volinikuks [Eesti peaministri Kaja] Kallase,“ rääkis Isamaa esimees Urmas Reinsalu Vikerraadio saates „Opositsioonitund“.

Reinsalu käis käesoleval nädalal Brüsselis, kus kohtus teiste Euroopa Rahvapartei (EPP) esindajatega, et kujundada eurovalimiste järel seisukohti erinevates küsimustes, sh Euroopa Komisjoni koosseisu osas. Komisjoni koosseisu kuulub Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja positsioon. Reinsalu sõnavõtt saates oli olukorraga leppiv, ta ei vehkinud poliitkakluses järel enam rusikatega, ning tal jagus peaministri kohta vaid häid sõnu: „Jääb üle talle jõudu soovida selles uues ametis.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?