MEELERAHU OTSINGUTEL | Psühholoog Kätlin Konstabel: ära torma ebameeldivaid tundeid kohe peitma. Rahulikuna suudad näha sobivat lahendust

Kätlin Konstabel, psühholoog, 17. juuli 2024

Hapukurgihooaeg – nii on olnud tavaks nimetada suvist uudistevaeset ja igavat aega, kus kogu maailm justkui puhkab ja teadliku infotarbimise-ja hügieeni eest hoolitseda pole endal vaja, sest midagi suures plaanis olulist ümberringi nagunii ei toimu. Viimased nädalad on tuletanud – taas! – meile meelde, et maailm kohe kindlasti ei puhka ja et kui me tahame hoolitseda iseenda ja oma laste rahuliku meele eest, tuleb sellega teadlikult tegeleda ka suvel.

Ootamatud suured teemad ja sündmused, mida uudisvoog meile ette viskab, võivad igas olukorras meid hetkeks ärksaks raputada – eks see ongi nende ülesanne – aga kui nad ilmuvad ühekaupa, siis vajume õige pea tagasi rahulikku argitoimetuste rütmi või suvisesse puhkuseroidumusse. Kui aga meile ajju on juba pikemat aega ühtlase voona jõudnud infot selle kohta, et maailm on üks ebakindel paik, aina hullemaks näib muutuvat edaspidi ja kõik see ei ole mitte kuskil kaugel-kaugel, vaid võib mõjutada ka minu enda toimetulekut praegu või vähemalt nähtavas tulevikus, siis reageerime igale uuele sündmusele hoopis tundlikumalt.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?