NÕEL LEITIGI HEINAKUHJAST! Sotsid tervitavad kergendusega Lasnamäe uut lipukandjat

Marvel Riik, 30. august 2024

Tallinna sotsiaaldemokraadid hingavad nüüd rahulikult – enam ei tüüta keegi küsimusega, miks pole suudetud pealinna suurimasse linnaossa leida juhtpoliitikut. Siin ta on, endisest keskerakondlasest endine Lasnamäe linnaosavanem Julianna Jurtšenko.

Iga poliitilise ametikoha täitmisel jääb kellelgi rusikas taskusse. Rusikas käsi pigistub veelgi, kui partei juhtkond täidab poliitilise ametikoha uustulnukaga, kellegagi, kes pole varem erakonda kuulunud. Selles vaatevinklis on arengud sotsides tähelepanuväärsed. Lühikese ajaga on Keskerakonnast üle toodud kaks arvestatavat noort poliitikut ning antud neile kõrge ametikoht: 32aastane Vladimir Svet sai vabariigi valitsuses sotside taristuministriks ja värske uudisena tahetakse Tallinna Lasnamäe linnaosavanemaks nimetada 34aastane Julianna Jurtšenko.

Sveti liitumisel kardeti sotside juhtkonnas, et Sveti liitumist ja ministriks saamist ei võeta ehk meeldivalt vastu – taristuministriportfell on piisavalt laia profiiliga, et otsida ja pakkuda ametikõrgendust kellelegi erakonna sees. Kartused aga osutusid asjatuks, erakonna esimehe Lauri Läänemetsa poliitilist kalapüüki tervitati positiivselt. Jurtšenko puhul on lood teised, sotsidel polnud kuskilt võtta sobilikku inimest ning nüüd on peakontoris meeleolu laes – täitmisel on ametikoht, mis on olnud suisa nuhtlusena kevadest saati tühi.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?