Üks Keila, kaks kossutiimi. Peep Pahv: ma ei pea reaalseks, et pikas perspektiivis saab see niimoodi jääda

Kaspar Koort, fotod: Remo Tõnismäe, 13. september 2024

Uus korvpallihooaeg hakkab vaikselt kätte jõudma, kuid samas tuleb tõdeda, et kodune klubikoss on ka suvisel ajal korralikult pildil püsinud. Seda aga paraku mitte kõige positiivsemas võtmes – nimelt on juba eelmise hooaja alguses lahvatanud Keila korvpallitüli viinud selleni, et tänavu on Eesti-Läti ühisliigas mängimas suisa kaks selle linnakese meeskonda.

Meenutatavasti jooksis Keila korvpallikooli juhi Tarmo Heina ning Keila Coolbeti peatreeneri Peep Pahvi vahelt must kass läbi mullu septembris, kui korvpallikool andis Pahvile väidetavalt „usalduse kaotuse“ tõttu hundipassi. Suure avaliku surve – oma panuse tüli lepitajatena andsid ka korvpalliliit ja Keila linn – tõttu ennistati Pahv peagi ametisse, kuid vastuolud jäid. Juba hooaja jooksul distantseeris korvpallikool end Coolbeti tegemistest ning see viis omakorda selleni, et tänavusest hooajast mängib Coolbet kõrgliigat hoopiski Pirita Palliklubi litsentsi (mida varem kasutas pausile pandud nn väike Kalev) alusel.

Kuid ka Keila korvpallikool ei jätnud jonni ning peatreener Andres Sõbra käe all pannakse oma kõrgliigameeskond ikkagi välja. Samas Keila linnapea Enno Fels öelnud, et omavalitsuse seisukoht on selge: kahe Keila korvpallivõistkonna osalemist Eesti meistriliigas ei pea tema mõistlikuks.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?