SUPP LASTEAIAST KOJU KAASA? Tartu lasteaia Ristikhein eksperiment osutus menukaks
Lõunast järele jäänud söömiskõlbulikud road pannaks külmkappi ning vanemad saavad selle toidu koju kaasa võtta, säästes nii keskkonda kui ka oma toidukulusid. Direktor Kadi Kutsari sõnul osutus algatus menukaks, nii lapsed kui vanemad on uudse võimalusega rõõmsalt kaasa tulnud.
„Lapsed võtavad toitu ise ja söövad nii palju, kui soovivad, aga palju jääb järele,“ räägib Tartu lasteaia Ristikhein direktor Kadi Kutsar. Teiste lasteaedade kogemusi uurides otsustas Ristikhein luua toidujagamise kapi. Teist nädalat saab lõunasöögist järele jäänud toidu külmkapist koju kaasa võtta. Varem läks see kõik biojäätmeteks.
Kui varem palkas lasteaed ise kokad, siis said nad menüüd paindlikumalt koostada. Kui jäi leiba üle, tehti ülejärgmine päev leivasuppi. Kui jäi aedvilju üle, lisati neid supile. Nüüd on aga ametis toitlustusfirma ja tuleb aga käia nööri mööda. Direktori hinnangul võis päevas üle jääda viis-kuus liitrit suppi. Või mitu kotti leiba, millega midagi teha polnud, järgmisel päeval tuuakse uued leivad.