Keedutainal põhinev jõhvika rullbiskviit
Kui isa peab lugu magusast ja koogimeistri kogemused lubavad juba küpsisetordist keerukamaid kooke valmistada, võiks isadepäeva hommikuks teha rikkaliku kreemja karamellitäidisega rullbiskviidi, mida tasakaalustab kodumaiste jõhvikate hapukas noot. Jõhvikad lisavad oma erksa punase värvusega ka ilusat kontrasti kuldpruunile biskviidile. Üllatuse valmistamisega tuleks alustada juba laupäeva südapäeval, sest kreem tahab enne vahustamist vähemalt kuus tundi külmkapis seista. Tõenäoliselt saab sama retsepti järgi valmistatud maiusega pikka aega ka külalisi üllatada, sest rullbiskviit põhineb keedutainal.
„Keedutainal baseeruv biskviit on sametine ja plastiline,“ ütleb Toidukunstistuudio perenaine Olga Kaju. Rullbiskviidi valmistamist tuleks alustada siiski mitte keedutaina tegemisest, vaid kreemi kokkusegamisest, sest see vajab enne vahustamist vähemalt kuus tundi aega külmkapis stabiliseerumiseks. „Seejärel valmista biskviit ja kuni see on ahjus, on paras hetk teha valmis ka jõhvikageel,“ aitab retsepti autor tööd õigesse järjekorda panna.
Magusameistri pere ainus ja kõige olulisem isadepäeva traditsioon on perega koos aega veeta ning alati on lapsed teinud koolis ja lasteaias isale ka kaardi. „Kodus küpsetame isale ka midagi head. Olgu selleks siis mõni lastele jõukohane kook, rullbiskviit või tassikoogid,“ tõdeb Olga, et see traditsioon pärineb juba tema lapsepõlvekodust. „Me ei ole kunagi väärtustanud asju, vaid aega, mis on pühendatud teineteisele või kingituse valmistamisele.“